keskiviikko 1. toukokuuta 2019

Kuvallinen sukutaulu yms.

Pentueen sukusiitosprosentti on tasan 0%.
Pentue KoiraNetissä.
Vanhempien lonkkaindeksien keskiarvo on 97. Rotuyhdistys suosittelee, että yhdistelmien jalostusindeksien keskiarvon tulisi olla suurempi kuin 101.

Riemu on CEA, TNS, CL, IGS, MDR1, RS, SN, DM vapaa. Into on CEA kantaja, TNS ja CL vapaa. Pennut ovat siis ainakin TNS ja CL vapaita, eikä ne voi olla sairaita mistään edellämainituista.

Mahdollisia värejä Anadunen mukaan:
Mustavalkoinen 73%
Tricolor 26%
Soopeli 1%

Pitkäturkki 100%

LTV-riskistä
Riemulla tosiaan on LTV1. Tämän vuoksi etsin uroksen, minkä kanssa riski LTV:hen olisi mahdollisimman pieni. Tämä oli aika vaikeaa, koska aika vähän selkää kuvataan edelleenkään virallisesti. Montakohan pentuetta on jo tehty LTV-koirilla, mutta ei vaan ole tiedetty asiaa, kun ei ole kuvattu koiraa. Suomen kennelliitto ja SBCAK ry:n jalostuksen tavoiteohjelma ei kiellä käyttämästä LTV-koiraa jalostukseen, kunhan vastapuoli on puhdas. Kennelliiton selkäspesialisti oli jopa sanonut, että hän tekisi mielummin LTV4-LTV0 yhdistelmän, kuin käyttäisi kuvaamatonta koiraa.
Noh, mielestäni onnistuin missiossani aika hyvin, löytäessäni Inton. Se, että siinä suvussa on erittäin pieni LTV-riski, mutta koira on muutenkin kaikiltaosin loistava. Intolla on siis kuvattu selkä puhtaaksi, sen 4/5 pennuista on kuvattu LTV0, yksi on ainakin vielä kuvaamatta. Inton isällä on viidellä kuvattu selkä virallisesti, kaikilla LTV0. Inton sisarella on yksi pentu ja sekin on kuvattu selästä LTV0.

Sukutaulu. Klikkaamalla suuremmaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti