keskiviikko 1. toukokuuta 2019

BH Agi1 Something Like Im Your Girl "Riemu"

Mustavalkoinen, narttu
Korkeus: 48cm
Paino: 12,6kg
Lonkat: B/B
Kyynäret: 0/0
Selkä: LTV0 VA0
Olat kuvattu terveeksi
Silmät & gonioskopia OK
CEA, TNS, CL, IGS, MDR1, SN, RS, DM vapaa
Agility 1-luokka
BH suoritettu
Toko, pk-jälki

Kerronpa Riemun kasvattajana, millainen koira Riemu mielestäni on. Riemun omistaa ystäväni Tiina ja treenaamme, lenkkeilemme ja hengailemme paljon yhdessä, joten tunnen Riemun kuin omat koirani. Riemu on 2,5-vuotias Riemu on hyvin perus Bordercollie, siinä ei ole mitään liioiteltua, ei ulkonäössä eikä luonteessa. Se on hyvin helppo arjessa, siinä ei ole yhtään terävyyttä, agressiota, silmänkäyttöä, arkuutta (ei ääniin, ei alustoihin, ei ihmisiin, ei koiriin), eikä mitään muutakaan tarpeetonta. Se on rohkea, avoin, luoksepäästävä, osaa rauhoittua missä vaan eikä se ääntele. Tulee moitteettomasti toimeen kaikkien ihmisten ja koirien kanssa.
Riemu on hyvin perusterve. Kennelyskää kummempaa se ei ole sairastanut. Sen kroppa on hyvin elastinen ja kestävä. Mm. agilityssä se hyppää luonnostaan hyvin ja kääntyy tiukkaan. Se on myös nopea.
Riemu harrastaa agilityä, tokoa ja pk-jälkeä. Agilityssä se kilpailee
1-luokassa, tokosta se olisi valmis starttaamaan alokasluokassa ja sillä on suoritettu BH-koe.
Agilityssä se on ollut aina helppo kouluttaa, se ei ole koskaan esim jahdannut liikettä. Lajissa kuin lajissa, se on hyvin miellyttämisenhaluinen ja nöyrä. Nöyryyden vastapainoksi löytyy kuitenkin halu työskennellä myös itsenäisesti. Riemu palkkaantuu niin namilla kuin lelullakin.
Vaikka Riemu työskentelee erittäin mielellään, se ei koskaan menen ns yli, vaikka sen viettiä kuinka nostaisi. Riemu on myös käynyt useamman kerran lampailla ja siellä osaa käyttää silmää, ei jahtaa lampaita.
Riemu kestää toistoja ja epäonnistumisia. Se on kuitenkin siinä määrin pehmeä, että useamman epäonnistumisen jälkeen esim agilityssä tiputtaa vauhtia, jotta onnistuu varmasti seuraavaksi. Mikään reikäpää se ei siis siinäkään mielessä ole.
Itse omistan Riemun siskon Reizelin, ja olen aina sanonut, että Riemu on ihan samanlainen kultakimpale kuin siskonsakin - sitä on vaan treenattu sata kertaa vähemmän :D :D Eli uskon Riemussa olevan ihan saman potentiaalin, kuin siskossaan ♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti