tiistai 30. huhtikuuta 2019

Riemun isä ja isovanhemmat


Timi (Toberoi King Of Diamonds) on aivan mielettömän upea redmerle uros! Todellinen katseen kääntäjä niin ulkonäöltään kuin
työskennellessäänkin. Olen itse päässyt seuraamaan Timin paimennustreenejä,sekä tavannut sen usein heidän kotona ja muissakin paikoissa vapaalla.. Timi oli työskennellessään intensiivinen ja itsenäinen. Itse en paimennuksesta juuri mitään ymmärrä, mutta sen verran koiran luonnetta kyllä, että mikään pehmoinen koira ei ole kyseessä. Ei ota painetta ohjaajasta ja mielellään tekee omat ratkaisunsa nopeasti.
Malttiakin toki löytyy. Työmoodi menee pois päältä ihan yhtä helposti kun se menee päällekin, aitauksesta ulos tullessaan oli taas rauhallinen hännän heiluttaja :) Avoin ja ystävällinen ihmisille, eikä se ole mikään rähisijä muille koirillekaan.
Timin kasvattajan sivuilla on Timistä myös tietoa. Timillä on A/A lonkat, 0/0 kyynäret, 0/0 polvet, Täällä kuvia pentuetapaamisesta.
selkä LTV0 VA0 ja olat puhtaat. Silmät peilattu puhtaaksi pentuna ja 12/13 ja 10/15. Timi on CEA kantaja, CL, TNS ja IGS vapaa. Timillä on neljä pentuetta.

Timillä on tasapainoinen rakenne, liioittelematta mitään ominaisuutta. Mediumturkki, hyvät kulmaukset ja selkälinja, ennen kaikkea aivan upeat liikkeet.Timin omistaja on entinen virkakoirakouluttaja on tekee Timin kanssa paimennuksen lisäksi mm. jälkeä. Timille on myös ammuttu useasti, eikä se reagoi laukauksiin, kuten ei muihinkaan koviin ääniin, kuten ilotulitukset ja ukkonen. Timin omistaja puhui kyllä hienosti koirastaan, se sopii hänen käteen vaikka hänellä on ollut ennemmin vain Saksanpaimenkoiria ja yksi Tending-bc.

Timin isä on Ruotsista tuotu paimenlinjainen Njodi (FI TVA Kronvallaren Njord). Njodi on
punainen tricolor, joka on Suomen Tottelevaisuusvalio. Njodilla on 5 pentuetta, yhteensä 28 jälkeläistä. Terveytulokset ovat Njodin jälkeläisillä aika kivaa katsottavaa. 24 pentua on kuvattu, joista 21:llä on A/A lonkat, 2:lla B/A lonkatja yhdellä B/B, kaikilla 24:llä on 0/0 kyynäret. 15:sta on virallisesti kuvattu selkä, joista 14:sta on LTV0 ja yhdellä LTV1.


Timin emä on USA:sta tuotu Pai (Rising Sun Dallas). Pai on pieni bluemerle narttu, joka harrastaa paimennusta ja agilityä. Pailla on 3 pentuetta, yhteensä 13 jälkeläistä.
Näistä on kuvattu 9 pentua. 8:lla on A/A lonkat ja yhdellä B/A, kaikikilla on 0/0 kyynäret. 5:llä on kuvattu selkä virallisesti ja kaikilla on LTV0, 4:llä VA0 ja yhdellä VA1.
Timi on pentueesta, jossa on 4 pentua. Maddella on Suomen agility- ja hyppyvalio, BH suoritettu, PPR suoritettu ja tokosta AVO1. Sole on Suomen agility-, hyppy- ja tottelevaisuusvalio ja sillä on rally-tokosta RTK2. Kolmas sisko Misty harrastaa agilityä ja paimennusta. Solella ja Mistyllä on yksi pentue, Maddella kaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti